teisipäev, 5. november 2019

Jäneste ristimine

Meie koolis retsiti nüüd juba teist aastat jäneseid ehk Tertiad said lõpuks gümnasistideks.
Prima õppis vilistlaste vigadest ja korraldas kindlasti väga meeldejääva retsi. 
Rets kestis 4 päeva, tegevusi oli nii koolis kui ka kooliväliselt peale tunde. Keskenduti palju meeldejäävatele tegevustele ja välimusele, milleks olid erinevad kostüümid. Need olid: Jeesuse äärmuslik natsionalistlik Eesti seltskond, Printsessid, Nunnad, Aiai, Kiviõli ärimehed, Tasuta lapstööjõud, Äärmiselt meeldiv kogemus, Saime scammi koolilt OÜ, Camp fboy ja Legendaarsed retsijad Primast.
Esmaspäeval toimus tutvumisõhtu, kus jänesed said lõpuks teada enda jumalad ja mängiti seltskonnamänge.
Teisipäeval tulid jänesed esimest korda kostüümidega kooli ja kogunesid vabale alale kell 7:30 ja nii ka kogu retsi vältel. Lõunal toimus meeldejääv paaride jooga. Õhtul oli “märg teisipäev”, kus mängude põhikomponendiks oli vesi.
Kolmapäevast jäi meelde erinevad mängud porganditega, neljapäeval oli dance battle ning reedel esitati tantsukava Rapla keskväljakul ja õhtul toimus tseremoonia ehk ametlik ristimine. 
Nädala jooksul pidid jänesed sooritama jumalate poolt antud ülesandeid, näiteks kirjutama luuletuse, küpsetama kooki ja neid teenima.
Mingi osa retsist on alati sarnane. Kõigil on lõbus vaadata, kuidas uustulnukaid kiusatakse. Mis aga uustulnukad ise arvavad?

Paljudele uustulnukatele meeldis retsinädalal kõige rohkem dance battle, mis osutus kõige meeldejäävamaks,  ja ei meeldinud Prima gurmeetoidud, mis osutusid kõige ebameeldivamaks. Kõigil kujunesid välja oma lemmikjumalad, hääletuse alusel valiti parimateks jumalateks Betra Käsper ja Antony Loodus, kuid lemmikjumalaid oli nimetust palju rohkem. Jänestest premeeriti Marilin Vaherit ja Ino Kurge.  Parima tiimi auhinna sai tiim Camp Fboy. Jänesed olid oma kostüümidega rahul ja vähesed tahtsid seda vahetada millegi muu vastu, nemad aga võimalusel oleks valinud nunna kostüümi. Retsi üritusest jäi vastanutel hea mulje, üritus oli väga hästi korraldatud ja läbimõeldud, tegevusi jagus ja kõigil oli lõbus. Rets oli nagu rets ikka, kui uustulnukad kord Primasse jõuavad, saavad uued Tertiad kõik tagasi, seda kinnitati kui ühest suust. Jäneste meelest oli rets võimas ja vägagi meeldejääv.
 Retsi kirjeldati ühe sõnaga kui: rets, ettearvamatu, meeldejääv, kostüümipidu, naljakas, kogueluksmeeldejääv, parim!

Siret Saar ja Dominika Pankova

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar