reede, 21. veebruar 2020

Uute traditsioonide istutamine - pikk laud


Veebruarikuu viimasel koolinädalal tähistasime uhkusega meie armsa kooli 2. sünnipäeva ning Eesti Vabariigi 102. sünnipäeva. Nende pidustuste raames toimus neljapäeval, maagilisel kuupäeval 20.02.2020, õpilasesinduse poolt korraldatud pikk laud. Kuuldavasti olevat selline tähistamine ka eelmisel aastal toimunud, kuid siiski on tegu taaskordse uue ning huvitava traditsiooniga, millesarnast paljudes koolides nähtud pole. Üritusele oli kutsutud kogu koolipere. Ühiselt istuti ühe pika laua taga, mis küll oli liikumise eesmärgil keskelt poolitatud. Ürituse korraldajad ei osanud osalejate arvu ette arvata ning seetõttu oli ruum puupüsti rahvast täis, istekohtade puudumise tõttu istuti isegi aknalaudadel. 
Sündmus algas piduliku paraadiga, kui nii võib öelda: õpilased pidid jätma kotid garderoobi või klassidesse ning ülevalt lauaäärelt haarama endale klaasikese limonaadiga. Seejärel tuli üksteise järel minna trepist alla sööklasse, lüües trepiastmetel seisvatele õpetajatele pidulikult kõlksu, ning valida endale meelepärane koht - kes ees, see mees. Esmalt avas direktor ürituse väikese kõnega, seejärel esines meie kooli noortekoor Riinimanda, esitades mõned isamaalised laulud. Siis oli aeg süüa. Pidupäeva toitu kandsid lauda õpilasesinduse liikmed. Peale seda kuulasime õpilaste valmistatud kõnesid. Kõnemeistritena esinesid meile Dominika Pankova, Mariliis Ehrenpreis ja Rando Aav. Enne neid kõneles ka õpilasesinduse president, Markus-Aleks Trofimov. Meie kooli pidulike ürituste lahutamatuks osaks on saanud ühislaulmised. Ka seekord tulid ettekandmisele mitmed üldtuntud eestimaised laulud. Ürituse lõpetas suur tordisöömine. Imemaitsva sinimustvalge tordi meisterdasid valmis paar päeva varem toimunud tordivõistluse võitjad, poisid T1 klassist.
Just selliste uudsete üritustega saame kujundada enda kooli mainet ning eristuda tavalisest. Loome ka edaspidi huvitavaid traditsioone ning soovime oma koolile ning kallile Eestile veel pikka tulevikku. Palju õnne meile kõigile!

Pikk laud
Karl Pärtel Aasrand

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar