kolmapäev, 12. veebruar 2020

Oscarid 2020: Tulid, nägid, võitsid!


9. veebruaril leidis aset filmimaailma üks suurimaid sündmuseid - iga-aastane Oscari auhinnagala. Üritus viidi läbi Hollywoodis Dolby teatris ning see toimus 92. korda. Kuigi gala korraldati juba teist aastat järjest ilma õhtujuhita ei takistanud see igati kiituse vääriliste nominentide autasustamist.
Gala suurimaks võitjaks osutus tänavu ka Cannesi filmifestivalil tunnustust pälvinud Lõuna-Korea mängufilm "Parasiit", mille režissööriks on Bong Joon-ho. Kuuele Oscarile nomineeritud film lahkus galalt nelja auhinnaga, mille hulgas parim film, parim lavastaja, parim originaalne stsenaarium ja parim rahvusvaheline film. Lisaks tehti ajalugu olles esimene võõrkeelne film, mis võitis parima filmi Oscari.
Õhtu teiseks suureks võitjaks, oli Sam Mendesi sõjapõnevik "1917", mis võitis kolm kuldmehikest: parima helirežii, eriefektide ning operaatoritöö eest. 
Kaks võitu viisid koju nii Quentin Tarantino üheksas film "Ükskord Hollywoodis ("Once Upon a Time in Hollywood"), "Ford vs Ferrari" (Euroopas turundatud nime all "Le Mans 66") kui ka "Jokker". Satiir "Jänespüks Jojo", kus Eesti Ekspressi andmetel mängis massistseenis ka 11-aastane Eesti poiss Patrick Paiste, viis koju parima mugandatud stsenaariumi Oscari.
Parima meespeaosatäitja auhinna võitis filmis "Jokker" peaosalist mänginud Joaquin Phoenix ning parima naisosatäitja auhinnaga premeeriti näitlejanna Renée Zellwegeri filmi "Judy" eest.
Oscari parima meeskõrvalosatäitja rolli eest pälvis Brad Pitt, kes kehastas Tarantino filmis "Ükskord Hollywoodis" Cliff Boothi. Tegemist oli Pitti karjääri esimese Oscari võiduga ning ta pühendas selle oma lastele. Parima naiskõrvalosatäitja Oscar läks Laura Dernile etteaste eest filmis "Marriage story".

Bong Joon-ho ja osa "Parasiit" meeskonnast

Getter Iris Näkk



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar