laupäev, 21. detsember 2019

RG jõulud- jalavillid ja lahtised puusad kogu koolile


"Must, kuid valge"- Fotograaf: Camilla Kännola 

Jäätunud õhtujuhid panid tantsima Maarika Lipsu. Apokalüpsis rockivate nunnade näol. Graatsilised klaassilmsed tantsijannad otse teispoolsusest. "White Roses" -Kahemehebändi esituses, meloodia ja viisitunnetus on kõigest immigrandid muusikailmas. Pole olemas tantsulõvi, vaid on tantsupart! "Kuhu kadus toit??.....Kevin!!"   


"Oli toit ja oli Kevin" Fotograaf:C.Kännola



19. detsembri õhtul toimus Rapla Gümnaasiumis midagi, mida võiks nimetada jõuluimeks.  Kooli jõulupidu, mis reaalselt kujunebki edukaks ja kus ainsaks tantsuviljeluseks ei jää roomamine toidulauani ja tagasi, ongi üks jõuluime.
Rikkaliku pühasöömingulaua eest suur kummardus meie kooli kokkadele ja Ege-Ly vaimustunud hüüded, kui ta leidis taimetoidu tortillad, olgu saatjaks sellele kummardusele. 
Igal peol on alati mõni selline hing, keda võib leida terve pillerkaarituse jooksul üles ühest ja samast kohast, seekord oleks selliseks kohavaimuks pärjatud peaaegu Kevin, sest tema ja see laud olid alati ühel ja samal pildil. Siiski jäi ta oma tiitlist napilt ilma, kuna ühel hetkel ei olnud toitu ja ei olnud Kevinit. Kas Kevinile lõi sisse seiklejavaim või olid selles süüdi tühjad kandikud, seda ei saa me kahjuks iial teada. 

"Ötzi ja Otimardi Markus"- Fotograaf: Camilla Kännola 
          

Kuigi õhtujuhid on jäädvustunud antud  jäädvustusele üsnagi jäistena, olid nad tõelised rahva südamete soojendajad. Oma mängudega meelitasid nad isegi pahaaimamatu Pr.Lipsu ja Pr.Kure tantsupõrandale ja panid Pr.Kautsaare muinasjuttu vestma.  
Tõeline pauk luuavarrest õpilaspere jaoks kujunes sündmusest, kui Otimardi Markus sadas lavale Pirita kloostri väärilise nunna-koosseisuga. Ja meie pidime tunnistama rockivate nunnade olemasolu. Kallid õpetajad me täname Teid selle            apokalüpsilise kogemuse eest!    

"Graatsia teispoolsusest" Fotograaf: Camilla Kännola

"Jõulupeol peab olema midagi vaadata!" ütles Krista ükskord ennemuiste. Ja see iidne tõekspidamine saigi teoks. 
Hüüdis Ötzi (loe: Tuudur) trompet ja helises Joosep. "Neiokõsõ" saatel tansisklesid neiukesed ja pihlapuude all eksles sinna mõni noorhärragi sekka. Lendas punaseid roosilehti ja nende all keerlesid Kadi Võimlejaid. Graatsiat toodi kohale ka varjuderiigist, mis oli sõnaotseses mõttes hirmutavalt ilus.



"Eesti mees on tantsupart" Fotograaf: Camilla Kännola


  

Suurimaks fenomeniks kujunes meie jõulupeol aga tants. See polnud puhtalt jalakeerutus mõne üksiku imeliku poolt (väljaarvatud esimesed 10 minutit), vaid massiline tantsuhullus. Oli tantsuheitlust, oli tantsumöllu, oli tantsumadinat, oli tantsisklemist, oli tantslemist, oli vihtumist, oli lihtsat karglemist, kalpsamist, hopslemist ja natuke hilpsamist. Kogu see möll käis Partide võimsa laulumörina saatel. Pardid meeldisid õpilastele ja Pardid meeldisid õpetajatele. Rapla Gümnaasium on ümbritsetud partidest ja siit ka  pärinevad  ühed suured  tantsupardid. 

- M.E

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar